Zasedba skupine Špica

Miran


Rojen sem v letu, ko je bila na vrhu lestvic skupina Boney M s skladbo Rivers of babylon. Z glasbo sem zasvojen že od malih nog, saj sem pri osmih letih začel obiskovati glasbeno šolo za klavirsko harmoniko pod mentorstvom Roberta Smolnikarja.

Vpis na harmoniko je logična posledica, saj je bila narodnozabavna glasba prisotna povsod v naši hiši po zaslugi mojega očeta, ki je bil dolgoletni član ansambla Bratov Poljanšek. V skupini igram bas kitaro, kontrabas in pojem 1. tenor, poskrbim pa tudi, da smo člani vedno na pravem mestu ob pravem času.

Zadnje čase mi poleg glasbe veliko veselja prinaša tudi hčerkica Nika.

Ciril


Rojen sem 19. 6. 1985 in stanujem v Porebru v Tuhinjski dolini. Glasba mi je blizu že od zgodnjega otroštva, ko je na harmoniko igral tudi moj oče in ki me je nad njo še posebej navdušil. Harmoniko sem začel igrati pri 8 letih, začetno znanje pa sem si pridobival v Šoli harmonike Roberta Stoparja in v Glasbeni šoli Kamnik.

Za tem sem z obilo vaje in predvsem volje znanje nadgrajeval tudi sam. Sčasoma sem pričel s pisanjem notnega gradiva za igranje diatonične harmonike in s poučevanjem. Sprva sem 4 leta poučeval v Šoli harmonike Stopar, nato pa sem se odločil za študij managementa, diplomiral na področju motivacije za učenje v glasbeni šoli ter odšel na svoje.

Danes imam lastno šolo harmonike, harmonikarski orkester in kar nekaj odločnih učencev, ki na tekmovanju dosegajo dobre rezultate in na katere sem kot učitelj še posebej ponosen. V ansamblu trio Špica igram harmoniko in klaviature ter pojem 1. bas že 7. leto. V igranju z ansamblom uživam, še posebej, ko se ljudje v naši družbi dobro zabavajo in jim lahko na ta način polepšamo njihovo zabavo. Čeprav sem z glasbo zelo zaposlen in je prostega časa zelo malo pa ga najraje preživljam z ženo Tjašo in sinkom Lovrom, ki mi dajeta dodatno energijo in veselje.

Zoran


Moje ime je Zoran Poljanšek, stanujem pa v Srednji vasi v Tuhinjski dolini. Sem srečno poročen in imam čudovitega sina Ožbeja, ki pa že kaže znake da bo še eden muzikant pri hiši.

V ansamblu igram kitaro, bariton, pojem in animiram in sem ponavadi tisti ki največ govorim pred publiko, da nastane ta prav "štimung". Zelo rad imam šport, še posebej moram izpostaviti, gorsko kolesarjenje, tenis in surfanje.

Gašper


Sem Gašper Plahuta, prihajam z BRIŠ nad Kamnikom! Moja zasluga je, da se je Špica v letu 2014 iz tria preimenovala v skupino!

V skupini skrbim za najnižje tone pri petju, odigram pa tudi kakšen inštrument! Kadar ne igram, sem doma pri ženi in najinih treh otrocih!

.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih